-->

POMEM-PMYO Karşılaştırması


PMYO-POMEM Farkı Nedir ?


Merhaba arkadaşlar başlıktan da anlayacağınız üzere İnstagram hesabımıza en çok gelen sorulardan bir tanesini açıklayacağız.

Polis Meslek Yüksekokulu 

PMYO'dan başlayalım isterseniz arkadaşlar PMYO sınavlarına başvuru yapmak için bazı şartları taşımanız gerekmektedir kısaca anlatırsak ;

en az lise mezunu  olmak,

Ösym tarafından yapılan TYT sınavından Polis Akademisi'nin belirlediği PMYO baraj puanını üzerinde almış olmak puan her sene günecellenir.

18 yaşını tamamlamış olmak erkekle için 167 cm kızlar için ise 162 cm'den kısa boylu olmamak ayrıca vücut kitle indeksi 18-27 arasında olmak.

Yukarında saydığımız şartları taşıyan aday PMYO sınavlarına başvuruda bulunabilir.Mülakat aşamalarını daha önce antlatmıştır okumak istersiniz buraya TIKLAYIN.

Polis Meslek Yüksekokulu 2 yıl önlisans düzeyinde yatılı ve üniformalı  eğitim öğretim yapan polis okuludur. 4 Dönemden oluşmaktadır.

Polis Meslek Yükekokulu'nda okutulan dersler ;


Toplamda  26 ders saati 30 Kredili.


Toplam da 26 Ders saati 30 Kredili.


Toplamda 26 Ders Saati 30 Kredili.


Toplamda 26 Ders Saati 30 Kredili.

Derslerin herhangi birinden FF (Başarısız )  alan PMYO Öğrencisi mezun olamaz ve göreve başlayamaz.

PMYO'dan mezun olan bir öğrenci göreve başlamak için 2 yılın sonunda Eğitim sonu sınavına tabii tutulurlar Eğitim sonu sınavın içeriğini okumak için TIKLAYIN

Eğitim sonu sınavında başarısız olan aday Yine göreve başlayamaz.

PMYO mezunu bir polis memuru görev süresinde rütbe atlayamaz çünkü eminyet müdürlüğü kendi için bazı yıllarda komiser yardımcılığı sınav yapmaktadır ve bu sınavlara başlamak için en az 4 yıllık lisans mezunu olası gerekir .Yani PMYo mezunu birisi önlisans mezunu olacağı için açıktanda 2 yıl daha okur ve lisans tamamlayarak lisans mezunu olabilir Komiserlik Yard.sınavlarına başvuruda bulunabilir.

Polis Meslek Eğitim Merkezi

POMEM Polis Akademisi'ne bağlı  yatılı yemek barınma gibi ihtiyaçları polis akademisi tarafından karşılanan 4 aylık bir eğitim  veren polis okuludur. POMEM sınavlarına başvuruda bulunabilmek için yine bazı şartları taşımanız gerekmetedir bunlar ;

önlisans veya lisans mezunu olmak.Lise Mezunları POMEM sınavlarına başvuruda bulunamazlar

18 yaşını tamamlamış olmak erkekle için 167 cm kızlar için ise 162 cm'den kısa boylu olmamak ayrıca vücut kitle indeksi 18-27 arasında olmak.

Ösym tarafından yapılan ön lisans  kpss veya Lisans kpss sınavlarına girmek ve yine Polis Akademisinin belirlediği puanın üzerinde almak Genelde ön lisanslar için 70 lisans mezunları için 60 puan belirlenmektedir.

Bu koşulları taşıyan aday POMEM sınavlarına başvuruda bulunabilir.

POMEM de okutulan dersler.


PMYO da olduğu gibi her dersten başarılı sayılmak zorundasınız aksi takdirde mezun olamayıp göreve başlayamazsınız.

POMEM de de yıl sonunda eğitim sonu sınavı yapılmaktadır yine sınavda başarılı olmaz iseniz göreve başlayamıyorsunuz.

POMEM mezunu olan EGM kendi içinde açtığı Komiser Yard. sınavlarına başvuru yapabilir pomem'e girenler zaten lisans mezunu oldukları için sınava girebilirler ama tabii ön lisans mezunları başvuramazlar.Yani şunu demek istiyoruz POMEM  de Rütbe atlamak PMYO'ya göre kolay.

Evet arkadaşlar bugün sizlere POMEM - PMYO farklarını anlattık eğer sizin merak ettikleriniz var ise yorum kısmında veya instagram hesabımızdan sorabilirsiniz.

İnstagram Hesabımız ; @polisokulu1937

Herkese İyi Günler ve İyi Bayramlar Diliyoruz.
Facebook Profilinle Yorum Yap

0 yorum